Török Ilona

mestercukrász

1998-ban végzett Tatabányán a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában. A cukrász mesterséget ott, a híres Gála Cukrászdában sajátította el 7 éven keresztül. A Művész Kávéházban 1,5 éve dolgozik, előtte egy első osztályú étteremben, a Dérynében mint cukrászvezető-helyettes tevékenykedett, de korábban a Rubin Hotel csapatát is erősítette tudásával, kreativitásával és szorgalmával.

”Mindig is szerettem volna kipróbálni magam egy ilyen patinás kávéházban. Ez egy új kihívás volt számomra. Kedvenc süteményem a gesztenyepüré mellett a meggyes-mákos rétes. Saját kreációm a gesztenyés-meggyes hajó. Különleges benne a mogyorós roppanós alj, amire egy lágy meggyes puding kerül, a harmadik réteg egy szintén lágy gesztenye mousse, Ezeknek az ízeknek a harmóniája sok vendégnek elnyeri a tetszését. A sütemény-összeállításunk abban különleges, hogy mindenféle közkedvelt íz megtalálható akár a hagyományos, akár a modern ízvilágnak megfelelően. Választékunkban szerepel a gluténmentes Esterházy torta, a Nyírfacukros joghurtos szelet és a glutén- és laktózmentes almás-dió torta is. Nem használunk aromákat, mindenhez minőségi alapanyagokat szerzünk be, s valamennyi sütemény hagyományos, kézműves módon készül.”